Friday, April 18, 2014

TELUR MASIN - TMkb

BERITA BAIK UNTUK
PENIAGA KEDAI MAKAN
----------------♡♥----------------


Untuk mereka yg memiliki perniagaan kedai makan,
Ce try tanya soalan kepada diri sendiri seperti ini...

"...Dari mana stok telur masin yang aku niagakan ini aku perolehi...siapa yang buat...halal ke tak..."


Haaaahhh...
Betul TAK?
Tq tq kerana terfikir soalan ITU

Ayuh mari kita menyelam sambil minum air
Mari kita berniaga sambil beribadah.

Macam mana...

Senang saja
Mari dapatkan telur masin TMkb utk meneruskan legasi perniagaan anda.
Ia sedappp
Ia suci
Ia HALAL
Ia SEGAR DARI LADANG

Meh baca INI untuk lebih info mengenai TMkb.


● Cara Pembuatan Telur Masin:
(1) Setelah telur dikutip dari ladang telur dibersihkan dan di gred mengikut saiz

(2) Telur dicelup dalam saluran garam dan tanah merah

(3) Kemudian disalut 
dengan sekam padi yg dibakar

(4) Ulang step 2 dan 3...

(5) Telur diperam selama 3 minggu sebelum dijual

----------------------------♥♡--------------------------

■Pada tahun 2012 TM telah memenangi Geran Tempat Pertama Anugerah Luar Bandar.

■ Ia bermula pada tahun 2008..jumlah ternakan itik hanya 700ekor..sekarang telah mencapai 5000ekor.

■Mendapat pengiktirafan daripada beberapa organisasi seperti
●KKLW, MOA, FAMA dan Veterinar .
MOA adalah Kementerian pertanian industri asas tani..
Perusahaan ini usahawan bernaung dibawah badan KKLW,FAMA,MOA serta Jbtan perkhidmatan veterinar..

■ TM kini ke arah mendapatkan persijilan halal jakim utk produk telurmasin Dan persijilan SALT utk ladang itik..
■Persijilan SALT utk pngurusan ladang baik..
  
■ Pengeluaran telur Masin perusahaan ini sebulan lebih kurang 100 ribu biji dihasilkan..

TMkb segar dari ladang !

Berminat...kalau berminat sila
pm/whatsapp ke:

+601592622780
(Pn Emy)

*Nak makan sendiri pon boleh.

TMkb segar dari ladang !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Tengok Ni: